19.04.2007. / 14:57

Autor: Ana Kirin

EURO 2012.

Sanader zbog debakla prozvao Hrvatski nogometni savez

Nakon što je u srijedu Izvršni odbor UEFA-e domaćinstvo europskog nogometnog prvenstva 2012. godine dodijelio Poljskoj i Ukrajini, hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u četvrtak 19. travnja kako očekuje da "Hrvatski nogometni savez (HNS) ne zatvara oči pred činjenicom da smo doživjeli debakl".

Sanader smatra da HNS treba analizirati što se dogodilo u Cardiffu i zašto, ako su te informacije točne, zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske za Europsko prvenstvo 2012. nije dobila ni jedan glas, te da sukladno toj analizi HNS treba povući i konzekvence.

Premijer Sanader je naglasio kako su Vlada, gradovi i svi koji su trebali dati jamstva odradili svoj dio posla, pa smatra da je "očigledno zakazala druga strana koja je kada smo ulazili u ovakav veliki troboj trebala učiniti puno više".

Analizu i konzekvence koje bi u sukladu s njom trebao povući HNS Sanader je obrazložio i činjenicom da je ta kandidatura u jednom trenutku prestala biti samo sportska i postala je općenacionalna akcija. "Nije nam svejedno što nismo dobili", kazao je premijer.

Rekao je da se politika neće miješati u sport, ali je naglasio da sportu treba pomagati kako bi se stvorili uvjeti kakve sport zaslužuje.

Poručio je ipak da očekuje odgovore zašto je došlo do ovog debakla. "Očekujemo od nogometne organizacije da pruže odgovore, a ne trebaju odgovarati politici, nego javnosti", izjavio je Sanader.

Otkrio je da kao navijač očekuje da će se hrvatska nogometna reprezentacija plasirati na Europsko prvenstvo 2008. godine u Švicarskoj i Austriji. "Momci dobro stoje, a izbornik dobro radi pa očekujemo da se plasirati", zaključio je premjer Sanader.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika