19.04.2007. / 15:25

Autor: Nacionalova redakcija

TOP STIPENDIJA 2007.

U Splitu predstavljena najveća stipendija u Hrvatskoj

Nina Šmigmator, gradonačelnik Splita Zvonimir Buljić i rektor splitskog Sveučilišta Ivan PavićNina Šmigmator, gradonačelnik Splita Zvonimir Buljić i rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić U četvrtak 19. travnja u Splitu je predstavljena šesta akcija "Top stipendija za top studente" kojom se ove godine dodjeljuje ukupno milijun i 280 tisuća kuna. Tako će 32 studenta tijekom akademske godine dobiti svaki po 40 tisuća kuna, odnosno po 4 tisuće svakog mjeseca.

Voditeljica akcije Nina Šmigmator istaknula je da je "Top stipendija za top studente" najbolji način promoviranja potrebe i vrijednosti ulaganja u znanje i izvrsnost hrvatskih studenata.

Podsjetila je kako su važnost akcije prepoznale i u nju se aktivno uključile stotine studenata sa svih hrvatskih sveučilišta, kao i akademska zajednica, brojne medijske kuće, tvrtke i državne institucije, bez kojih je ne bi bilo moguće uspješno provoditi.

Akciju "Top stipendija za top studente" službeno podržavaju i pomažu predsjednik Republike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska gospodarska komora.

Nina Šmigmator je kao jednu od najvećih dosadašnjih uspjeha akcije izdvojila to što je, na inicijativu tjednika Nacional i ostalih sudionika akcije, hrvatska Vlada prošle godine donijela odluku o ukidanju plaćanja poreza na stipendije. Od tako "ušteđenog" novca, najavila je, na jesen će biti pokrenuta nova akcija kojom će se stipendirati poslijediplomski studiji.

Ove godine se za Top stipendiju mogu prijaviti i polaznici hrvatskih veleučilišta i visokih škola, za razliku od prethodnih godina.

U okviru akcije "Top stipendija za top studente" tijekom proteklih pet godina je stipendirano 115 studenata s 37 fakulteta, kojima je dodijeljeno ukupno 4,6 milijuna kuna.

Stipendijski fond, uz utemeljitelja akcije tjednik Nacional, osiguravaju tvrtke partneri Ina, Vipnet, Ingra, Podravka, Diners Club i HRT.

Predstavljanju akcije u Splitu nazočni su bili i splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić te više dobitnika top stipendija iz prethodnih pet godina.

Fotogalerija

  • Nina Šmigmator, gradonačelnik Splita Zvonimir Buljić i rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić
  • Prošlogodišnji Top studenti
  • Nina Šmigmator, , gradonačelnik Splita Zvonimir Buljić i rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić i prorektor Igor Zanchi
  • Top studenti s podržavateljima akcije
  • Prorektor splitskog Sveučilišta Igor Zanchi, gradonačelnik Splita Zvonimir Buljić, rektor Ivan Pavić i dožupan Luka Brčić

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika