19.04.2007. / 16:33

Autor: Ana Kirin

KARLOVAC

Karlovački gradonačelnik podnio ostavku

Karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić podnio je ostavku. U četvrtak 19. travnja ostavku je predao predsjedniku Gradskog vijeća Željku Gojšiću, uz obrazloženje da odlazi na novu dužnost na državnoj razini kako bi svojoj stranci, HDZ-u, pomogao u realizaciji složenijih infrastrukturnih projekata, koji se, među ostalim, odnose i na Karlovac i Karlovačku županiju.

Prva slijedeća sjednica Gradskog vijeća održat će se u četvrtak 26. travnja i već tada će vijećnici Škrgatića moći razriješiti dužnosti i izabrati novog gradonačelnika.

Miro Škrgatić je novinarima izjavio da će odluku o novom kandidatu za gradonačelnika u utorak, u konzultaciji s koalicijskim partnerima, donijeti Gradski odbor HDZ-a. Škrgatić neće aktivirati mandat gradskog vijećnika.

Dosadašnji karlovački gradonačelnik ostat će potpredsjednik karlovačkog Gradskog odbora HDZ-a, kojemu je predsjednik Branko Vukelić.

"Vjerujem da ću svojim radom na novoj dužnosti opravdati povjerenje premijera Sanadera, ministra Vukelića i svih članova i simpatizera HDZ-a", rekao je Škrgatić. Pritom nije otkrio o kojoj je točno dužnosti riječ, ali je najavio da će u utorak ili srijedu moći reći "adresu, a bit će to ili jedno od ministarstava ili velika državna tvrtka koja se bavi cestogradnjom".

Kao komentar na nagađanja da je pravi razlog njegova odlaska neslaganje unutar HDZ-a, Škrgatić je rekao da je uvjerljiva pobjeda HDZ-ovih lista na izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora početkom ovoga mjeseca pokazala da je "HDZ u Karlovcu jaka i homogena stranka", ali i da je u njoj "prihvatljivo i različito razmišljanje, pa se to događalo i unatrag tri ili četiri mjeseca".

Vezane vijesti

Medijska kampanja

Medijska kampanja

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog sinoć u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika