19.04.2007. / 18:44

Autor: Nacionalova redakcija

JORDAN

Kralj Abdulah II pozvao izraelce da prihvate mirovni plan

Arapski mirovni plan nudi Izraelu normalizaciju odnosa s arapskim zemljama u zamjenu za povlačenje s teritorija okupiranih u ratu 1967. godine, osnivanje palestinske države i pravedno rješenje za Palestince raseljene 1948. godine

Predsjednica izraelskog parlamenta, Knesseta, Dalia Itzik razgovarala je u četvrtak 19. travnja s jordanskim kraljem Abdulahom II. koji je pozvao Izrael da prihvati takozvanu arapsku mirovnu inicijativu koja, kako je rekao, predstavlja "povijesnu priliku" za postizanje mira s arapskim svijetom, navodi se u službenom priopćenju.

"Arapska mirovna inicijativa predstavlja povijesnu priliku za postizanje mira na Bliskom istoku i okončanje desetljeća sukoba između Arapa i Izraela", rekao je kralj.

"Kralj je pozvao Izrael da prihvati arapski mirovni plan kao temelj za ponovno pokretanje pregovora s Palestincima i nalaženje rješenja za sve aspekte arapsko-izraelskog sukoba", dodaje se u priopćenju.

Arapski mirovni plan nudi Izraelu normalizaciju odnosa s arapskim zemljama u zamjenu za povlačenje s teritorija okupiranih u ratu 1967. godine, osnivanje palestinske države i pravedno rješenje za Palestince raseljene 1948. godine.

Sastanak jordanskog kralja s Itzik održan je u sklopu njegova novog kruga diplomacije, pokrenutog ranije ovog tjedna, koji uključuje niz susreta s političarima i mirovnim aktivistima iz Izraela, SAD-a i s palestinskih područja.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika