20.04.2007. / 08:56

Autor: Nina Tomljanović

SAD

NBC ukinuo minutažu snimaka zbog osude javnosti

Ubojica je snimku s fotografijama i pisanom porukom, poslao u ponedjeljak u stanci svog ubilačkog pohoda, iz poštanskog ureda, u kompleksu sveučilišta Virginia Tech na adresu NBC News-a

Osudu javnosti, studenata pogođenih tragedijom, doživjela je odluka najveće američke mreže NBC, nakon što je emitirala video snimke i fotografije Choa Seung-Huia, masovnog ubojice sa Sveučilišta Virginia u Blacksburgu.

Ubojica je snimku s fotografijama i pisanom porukom, poslao u ponedjeljak u stanci svog ubilačkog pohoda, iz poštanskog ureda, u kompleksu sveučilišta Virginia Tech na adresu NBC News-a. Njegovo poziranje s oružjem te paranoične poruke pune ogorčenja, mržnje i bijesa prema kolegama studentima i okolini, od utorak navečer su ispunile sate i sate TV programa ne samo na NBC-u, nego i na svim drugim američkim TV mrežama.

NBC News je izdao priopćenje, u kojem objašnjava kako je odluku o emitiranju snimaka donio nakon pažljivog razmatranja, potaknut interesom javnosti da sazna što je 23-godišnjeg mladića, rodom iz Južne Koreje, nagnalo na takav strašan zločin. NBC i druge mreže, unatoč opravdanju, ipak su smanjili ili ukinuli minutažu snimaka, nakon rekcija koje su izazvale među ljudima.

Vezane vijesti

Tragovi pokolja u Siriji

Tragovi pokolja u Siriji

Promatrači Ujedinjenih naroda koji su u petak posjetili sirijsko selo u kojem je počinjen masakr nad civilima pronašli su dokaze da su tamo bile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika