20.04.2007. / 11:21

Autor: Nina Tomljanović

SAD

Ubojičin djed izjavio da mu je drago što je Cho mrtav

Kim Hyang-Sik, 81-godišnji djed ubojice Cho Seung-Huija, južnokorejskog studenta, odgovornog za masovno krvoproliće na Sveučilištu Virginia Tech, izjavio je da mu je drago "što je kujin sin mrtav", te dodao da je njegov unuk i zaslužio umrijeti.

Također je dodao da je najbolje ne imati takvo dijete u obitelji. Chou je kao 8-godišnjaku bio dijagnosticiran autizam i oduvijek je bio problematičan koji je i vlastitoj majci "uništio život", kazao je djed.

Osudu javnosti, studenata pogođenih tragedijom doživjela je odluka najveće američke mreže NBC, nakon što je emitirala video snimke i fotografije Choa Seung-Huia, masovnog ubojice sa Sveučilišta Virginia u Blacksburgu.

Ubojica je snimku s fotografijama i pisanom porukom, poslao u ponedjeljak u stanci svog ubilačkog pohoda, iz poštanskog ureda, u kompleksu sveučilišta Virginia Tech na adresu NBC News-a. Njegovo poziranje s oružjem te paranoične poruke pune ogorčenja, mržnje i bijesa prema kolegama studentima i okolini, od utorak navečer su ispunile sate i sate TV programa ne samo na NBC-u, nego i na svim drugim američkim TV mrežama.

NBC News je izdao priopćenje, u kojem objašnjava kako je odluku o emitiranju snimaka donio nakon pažljivog razmatranja, potaknut interesom javnosti da sazna što je 23-godišnjeg mladića, rodom iz Južne Koreje, nagnalo na takav strašan zločin. NBC i druge mreže, unatoč opravdanju, ipak su smanjili ili ukinuli minutažu snimaka, nakon rekcija koje su izazvale među ljudima.

Vezane vijesti

Francuski ubojica u dvotjednom smrtonosnom pohodu

Francuski ubojica u dvotjednom smrtonosnom pohodu

Nepoznati muškarac svoj je smrtonosni pohod započeo 6. ožujka krađom skutera i zasad ga završio smaknućem četiriju osoba u ponedjeljak pred židovskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika