20.04.2007. / 12:32

Autor: Nina Tomljanović

KIJEV

Jušćenko i Januković traže rješenje političke krize

Jušćenko je 2. travnja proglasio raspuštanje parlamenta, što osporava Janukovič i njegova vladina koalicija i on se obratio Ustavnom sudu koji je u utorak počeo proučavati valjanost te odluke

U petak, 20. travnja sastali su se ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko i njegov proruski protivnik Viktor Janukovič kako bi pokušali pronaći rješenje političke krize u Ukrajini izazvane raspuštanjem parlamenta, objavilo je predsjedništvo.

"Predsjednik Viktor Juščenko sastao se s premijerom Viktorom Janukovičem. Glavna tema susreta je rješenje političke krize", objavilo je predsjedništvo u priopćenju.

Njihov susret je organiziran na premijerov zahtjev premijera, prema istom izvoru.

Jušćenko je 2. travnja proglasio raspuštanje parlamenta, što osporava Janukovič i njegova vladina koalicija i on se obratio Ustavnom sudu koji je u utorak počeo proučavati valjanost te odluke.

U srijedu je premijer dao naslutiti mogućnost kompromisa prije presude suda. Od izbijanja krize Juščenko i Janukovič su se već sastali nekoliko puta. Ispred Ustavnog suda i dalje prosvjeduje nekoliko tisuća Ukrajinaca.

Janukovičevi istomišljenici prosvjeduju protiv raspuštanja parlamenta, dok oni koji su uz predsjednika i prozapadnu oporbu traže prijevremene izbore. Osamnaest sudaca Ustavnog suda preslušava u petak treći dan zaredom predstavnika predsjednika Volodimira Šapovala koji brani utemeljenost raspuštanja.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika