20.04.2007. / 14:39

Autor: Ana Kirin

HDSSB

Glavaš će biti nositelj svih izbornih lista

"HDSSB okuplja oko 18.000 članova, a mogu nas zaustaviti jedino ako stranci zabrane rad", rekao je predsjednik stranke Krešimir Bubalo

Predsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo najavio je na konferenciji za novinare u petak 20. travnja da će nositelj svih izbornih lista te stranke na parlamentarnim izborima u 4. i 5. izbornoj jedinici bit će Branimir Glavaš. Bubalo je ponovno istaknuo kako se protiv Glavaša vodi politički montiran proces s jedinim ciljem da ga se eliminira iz političkog života, a svima koji su u tome sudjelovali poručio je da će Glavaš biti nositelj svih izbornih lista. Potom je ustvrdio da će "HDZ doživjeti poraz u Slavoniji i Baranji". "HDSSB okuplja oko 18.000 članova, a mogu nas zaustaviti jedino ako stranci zabrane rad", rekao je Bubalo.

Ustvrdio je i da je načelnik Faber tijekom Glavaševa uhićenja doživio poraz, "jer su policajci odbili njegovu naredbu da se Glavaša uhiti, te je on sam došao do zatvora". Ispričao je kako Glavaš nije tražio ništa drugo osim da mu se omogući da u pratnji dva policajca u civilu ode u zatvor, a, tvrdi Bubalo, unatoč tomu što je takav dogovor s postignut, Faber ga je nakon tri minute promijenio u naredbu "uhitite ga i strpajte u kola".

HDSSB-ov saborski zastupnik Vladimir Šišljagić rekao je na konferenciji za novinare da su odvjetnici Branimira Glavaša uložili žalbu Vrhovnom sudu na odluku o pritvoru. Dodao je kako se nada da će se preispitati i ukinuti sudska odluka o pritvoru jer je donesena protuzakonito bez saborske odluke o skidanju imuniteta.

Šišljagić je također kazao da su zbog tih razloga uputili žalbu i Ustavnom sudu. "Uistinu je tužno za jednu državu da je hrvatski general u zatvoru dok se srpski optuženici za teška djela ratnog zločina u Dalju, Lovasu, Belom Manastiru i drugdje brane sa slobode", izjavio je Šišljagić.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika