20.04.2007. / 18:11

Autor: Ana Kirin

KRIJUMČARENJE LJUDI

U Jastrebarskom uhićen 21 Albanac

Zagrebačka policija izvjestila je u petak 20. travnja da je u kombiju zaustavljenom u Jastrebarskom pronašla 21 Albanca koji su iz Hrvatske trebali biti prebačeni u Italiju.

Uhićeni 23-godišnji vozač kombija je nakon kriminalističke obrade prepraćen u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a 14 albanskih i sedam srpskih državljana naknadno će biti vraćeno u zemlje iz kojih su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Policija je "ilegalce" pronašla u teretnom prostoru kombija, kojim su trebali iz Zagreba stići do Rijeke, gdje su ih nepoznate osobe trebale sakriti, a potom prebaciti u Italiju.

Policija sumnja da je uhićeni vozač bio dio lanca krijumčara koji je tijekom travnja organizirao prihvat migranata s Kosova koji su u Hrvatsku ilegalno ulazili preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U Zagrebu su ih skrivali u obiteljskoj kući, gdje su boravili nekoliko dana. Na dan kada su otkriveni nepoznata osoba kombijem ih je prevezla do motela, gdje ih je preuzeo uhićeni 23-godišnjak i pokušao ih odvesti u Rijeku, obajvili su iz policiji.

Vezane vijesti

Ljudski mozak sadrži 'samo' 86 milijardi neurona

Ljudski mozak sadrži 'samo' 86 milijardi neurona

Doktorica Suzana Herculano-Houzel, asistent profesora na Universidade Federal do Rio de Janeiro, provela je istraživanje koje je poljulalo ustaljenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika