20.04.2007. / 19:36

Autor: Nacionalova redakcija

HAAG

Sud objavio odgodu suđenja trojici generala u pisanom obliku

Početkom travnja sudac Moloto je na predraspravnom ročištu najavio odgodu suđenja zbog niza neriješenih pitanja, među kojima je i pitanje ostanka u predmetu branitelja Miroslava Šeparovića koji zastupa generala Markača te Čede Prodanovića i Jadranke Sloković koji zastupaju generala Čermaka

Nešto više od dva tjedna nakon što je predraspravni sudac Bakone Justice Moloto usmeno najavio odgodu početka haškog suđenja trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, Haški sud je u petak i u pisanom obliku objavio odluku o odgodi suđenja "do daljnjeg".

Početkom travnja sudac Moloto je na predraspravnom ročištu najavio odgodu suđenja zbog niza neriješenih pitanja, među kojima je i pitanje ostanka u predmetu branitelja Miroslava Šeparovića koji zastupa generala Markača te Čede Prodanovića i Jadranke Sloković koji zastupaju generala Čermaka. Oni su isključeni iz predmeta zbog sukoba interesa, a u tijeku je žalbeni postupak na te odluke.

Sudac Moloto tada je kazao kako odgoda početka suđenja "neće biti duga", a u pisanoj odluci o odgodi suđenja objavljenoj u petak navodi se da se početak suđenja odgađa "do daljnjeg".

Početak suđenja izvorno je bio zakazan za 7. svibnja. Trojicu generala Haški sud tereti za zločine počinjene u vrijeme Oluje.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika