21.04.2007. / 08:53

Autor: Nina Tomljanović

WASHINGTON

Bush demantirao izjavu senatskog lidera Harrya Reida

"Te operacije imaju važan učinak na tu mladu demokraciju. One pokazuju iračkim građanima diljem zemlje kako nigdje u slobodnom Iraku neće biti utočišta za ubojice", rekao je Bush

Nakon što je američki čelnik Harry Reid na sastanku s predsjednikom Georgeom W. Bushom u petak, rekao kako je rat u Iraku izgubljen, na navedene kritike reagirali su republikanski čelnici, navodeći kako on time okreće leđa američkim postrojbama i nanosi štetu njihovu moralu.

Američki predsjednik na kritike demokrata je rekao kako u Irak još nisu stigla sva planirana američka pojačanja te je zbog toga prerano donositi ocjene o porazu.

"Te operacije imaju važan učinak na tu mladu demokraciju. One pokazuju iračkim građanima diljem zemlje kako nigdje u slobodnom Iraku neće biti utočišta za ubojice", rekao je Bush govoreći u srednjoj školi u Grand Rapidsu u Michiganu, pred oko 500 učenika i lokalnih dužnosnika.

Naglasio je kako "Iračani ne smiju popustiti Al Qaidi ako žele miroljubivo društvo" te dodao kako masakr počinjen u srijedu, kada je u četiri velika bombaška napada u šijitskom dijelu Bagdada ubijeno 230 ljudi, nosi "sva obilježja napada Al Qaide".

Reid je u ranijim sličnim nastupima nastojao iznijeti samo svjetlije strane napretka u Iraku, no on je u petak pokazivao mape i fotografije razaranja i priznao kako u Iraku preostaju teška iskušenja za koalicijske snage.

Bush je tijekom posjeta Grand Rapidsu posjetio i Muzej predsjednika Geralda Forda i položio cvijeće na njegov grob, iako to nije bilo predviđeno.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika