21.04.2007. / 10:34

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

SDP o izvanrednoj izbornoj konvenciji

Tko bi na čelu SDP-a trebao naslijediti Račana, koji je nedavno zbog bolesti podnio ostavku na dužnost predsjednika stranke, još je uvijek neizvjesno

U subotu, 21. travnja,  Glavni odbor SDP-a odlučuje o sazivanju izvanredne izborne konvencije na kojoj bi se trebao izabrati nasljednik Ivice Račana. Na početku sjednice doc. Dr. Mirando Mrsić izvjestit će sudionike o Račanovu zdravstvenom stanju. Priopćeno je iz SDP-a.

Glavni odbor, koji broji 63 SDP-ovaca, trebao bi odlučiti koliko će izaslanika biti na konvenciji. Tko bi na čelu SDP-a trebao naslijediti Račana, koji je nedavno zbog bolesti podnio ostavku na dužnost predsjednika stranke, još je uvijek neizvjesno. Željka Antunović, vršiteljica dužnosti predsjednika SDP-a i Tonino Picula, predsjednik Glavnog odbora te Zoran Milanović, član Izvršnog odbora SDP-a, spominju se kao najvjerojatniji kandidati. Još nije poznato hoće li Glavni odbor predložiti jednog ili više predsjedničkih kandidata.

Osim kandidata koje utvrdi Glavni odbor, SDP-ov Statut predviđa i da se na samoj konvenciji prijave kandidati koji prikupe potpise 50 SDP-ovaca, a pravo predlaganja imaju i županijske te gradske organizacije stranke. Po završetku sjednice Picula i Antunović će održati konferenciju za novinare.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika