21.04.2007. / 12:54

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Zdravstveno stanje Ivice Račana poboljšano, no krajnje ozbiljno

Sinoć učinjenim pretragama vidljivo je usporenje napredovanja tumora, ali zbog općeg stanja organizma te mogućnosti ponovne pojave novih metastaza, stanje Ivice Račana ocjenjujemo krajnje ozbiljnim

Na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a održane u subotu, 21. travnja, jedan od voditelja liječničkoga tima koji brine o Ivici Račanu, dr. Mirando Mrsić, izvijestio je o Račanovu zdravstvenom stanju, istaknuvši kako je, unatoč poboljšanju i usporenju napredovanja tumora, njegovo zdravstveno stanje, zbog općega stanja organizma i mogućnosti pojave novih metastaza, i dalje krajnje ozbiljno.

"Primijenjenim metodama liječenja došlo je do poboljšanja općeg zdravstvenog stanja Ivice Račana.

Sinoć učinjenim pretragama vidljivo je usporenje napredovanja tumora, ali zbog općeg stanja organizma te mogućnosti ponovne pojave novih metastaza, stanje Ivice Račana ocjenjujemo krajnje ozbiljnim. Potrebno je i dalje poduzimati nužne mjere liječenja i nastaviti s dosadašnjom terapijom", kazao je dr. Mrsić.

Istaknuo je kako je "unatoč poboljšanju, zbog uznapredovale bolesti i njene prirode, učinkovitost liječenja i dalje neizvjesna".

Tonino Picula, predsjednik Glavnog odbora SDP-a, otvarajući sjednicu kazao je kako je SDP, zbog velikoga zanimanja javnosti, odlučio da na početku sjednice liječnik izvijesti o najnovijim informacijama vezano uz Račanovo zdravstveno stanje.

Glavni odbor SDP-a u subotu bi trebao odlučiti o sazivanju izvanredne stranačke Izborne konvencije, na kojoj će se birati novi predsjednik stranke, nakon što je Ivica Račan zbog bolesti podnio ostavku na tu dužnost.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika