21.04.2007. / 15:21

Autor: Ante Pavić

GLAVNI ODBOR SDP-A

Milanović najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Zoran Milanović najavio je u subotu na sjednici Glavnog odbora SDP-a da će se kandidirati za predsjednika te stranke. On je za sada jedini kandidat SDP-a koji je svoju namjeru i službeno objavio. Nakon što je najavio na Glavnom odboru, isto je ponovio i pred novinarima: «To sam prvo htio reći kolegama i drugovima u stranci, a evo sad i medijima. Stranka je ovim Glavnim odborom otvorila demokratski proces u kojem će se definirati tko će biti novi čelni čovjek SDP-a. Moja kandidatura je samo prilog toj proceduri». U medijima se spekulira s nekoliko imena koji bi mogli biti Milanovićevi protukandidati, među kojima je najizglednija Željka Antunović. Ona je već ranije najavila da nema ambicije postati SDP-ova kandidatkinja za premijersku poziciju, ali se nije odrekla aspiracija na predsjedničku funkciju, o čemu Nacional piše u svome najnovijem broju.

«U SDP-u ima još dobrih kandidata i sad je na redu unutarstranačko debatiranje. SDP vidim kao jaku demokratsku stranku koja ima potencijal za vodstvo», rekao je Milanović. Na pitanje hoće li se kandidirati i za premijera, Milanović je rekao da se te dvije funkcije mogu odvojiti: »Zanima me SDP, a nitko nije Cezar i  Papa. Te stvari se mogu odvojiti u interesu kvalitetne Vlade i Hrvatske». Njegova kandidatura, kao i odustajanje Željke Antunović od mjesta premijerke otvara mjesto za premijera Ljubi Jurčiću. Milanović je na  novinarsko pitanje postoji li dogovor između njega i Jurčića prema kojemu će on zauzeti mjesto predsjednika, a Jurčić premijera izjavio da "nema nikakvih dealova".  

Glavni odbor je odlučio da će se Konvencija na kojoj SDP bira novog predsjednika stranke održati 2. lipnja 2007. Pravo glasa na konvenciji imat će 1635 delegata, koje će izabrati lokalne organizacije SDP-a na terenu. Milanović je uvjeren da na Konvenciji može računati na potporu većine delegata iz Rijeke, Zagreba, Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske, dok u Dalmaciji ima podjednak rejting kao Željka Antunović.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika