23.04.2007. / 09:59

Autor: Stjepan Marković

VENECULA

Protest protiv Chavezove odluke o zatvaranju TV postaje

Chavezovi pristaše tvrde da je Radio Caracas Television (RCTV) podržavala pobunu protiv njegove vlasti 2002. godine

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se u Caracasu, glavnom gradu Venecuele, kako bi prosvjedovalo protiv odluke predsjednika Huga Chaveza o zatvaranju najstarije privatne televizijske postaje u zemlji. Chavezovi pristaše tvrde da je Radio Caracas Television (RCTV) podržavala pobunu protiv njegove vlasti 2002. godine. Opozicija je optužila Chaveza da ovim potezom pokušava ušutkati kritičare. U vladi tvrde da je televizijska postaja prekršila ustav okupljajući podršku za opoziciju 2002. godine.

Nedaleko od mjesta gdje su se održavali prosvjedi okupili su se pristaše Chaveza i mahali sa crvenim zastavama i majicama tražeći da se postaja koja je otvorena prije 33 godine zatvori.

Odvjetnici pokušavaju osporiti ovu zabranu na venecuelanskom Vrhovnom sudu i Međuameričkom sudu za ljudska prava. "Što se dogoditi u Venecueli kada jedan od glasova naroda izrazi mišljenje… bude ugašeni. Vjerujem da je ovo jedan od posljednjih koraka demokracije u ovoj zemlji", rekao je Moira Sanchez, pravni zastupnik RCTV.

Država je ponudila posao svim zaposlenima u novoj postaji koja će zamijeniti RCTV, no prema njihovim riječima ne namjeravaju to prihvatiti.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika