23.04.2007. / 11:42

Autor: Nina Tomljanović

ŠPANJOLSKA

Al' Qaida do 6. svibnja planira napasti Europu

Madrid je naglasio da nakon atentata 11. ožujka u Madridu, kada je poginula 191 osoba, nikada nije smanjen oprez prema prijetnji islamističkog terorizma jer se radi o "apsolutnom prioritetu"

Španjolske tajne službe vjeruju da Al' Qaida planira terorističke napade u Španjolskoj, te u Francuskoj gdje bi se prijetnje mogle realizirati prije drugog kruga predsjedničkih izbora 6. svibnja.

Privatni španjolski radio, blizak socijalističkoj vladi, poziva se na posljednje izvejšće tajnih službi o aktivnostima Al'  Qaide, sastavljeno nakon atentata u Alžiru 11. travnja. U Španjolskoj sigurnosne službe upozoravaju na mogućnost atentata tijekom lokalnih izbora 27. svibnja, ili tijekom America's cupa, koji 7. srpnja završava u Valenciji. Španjolske službe smatraju da bi teroristi mogli djelovati u Francuskoj prije drugog kruga predsjedničkih izbora 6. svibnja, prema internet siteu radija.

Al' Qaida se u Magrebu reaktivirala 11. travnja kada je izvela atentate u Alžiru u kojima je poginulo 33, a više od 200 ljudi je ranjeno. Madrid je naglasio da nakon atentata 11. ožujka u Madridu, kada je poginula 191 osoba, nikada nije smanjen oprez prema prijetnji islamističkog terorizma jer se radi o "apsolutnom prioritetu".

Tijekom preuzimanja odgovornosti za atentat u Alžiru, teroristička skupina je proglasila da je Španjolska područje koje se treba vratiti u muslimansko okrilje zbog maurske okupacije dijela iberskog poluotoka između 8. i 15. stoljeća.

Vezane vijesti

NYT: Iza pojačanih internetskih napada na Iran stoji Obama

NYT: Iza pojačanih internetskih napada na Iran stoji Obama

Američki predsjednik Barack Obama stoji iza pojačanih internetskih napada na iranski nuklearni program, bez obzira na činjenicu da je 2010. slučajno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika