23.06.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

ZAGREB

VLADA IPAK ZA CJELOVITU PRIVATIZACIJU KUTJEVA

VLADA IPAK ZA CJELOVITU PRIVATIZACIJU KUTJEVA

Nakon prosvjeda radnika Poljoprivrednog kombinata Kutjevo u ponedjeljak na Markovom trgu, zbog odluke vlade o parcijalnoj prodaji tog kombinata, Vlada je ipak odlučila poništiti ponudu za 76-postotnu privatizaciju Kutjeva d.d. i kombinat na prodaju ponuditi u 94-postotnom dijelu, piše u utorak Večernji list. ‘’Ministar Jurčić nam je obećao da će poništiti djelomičnu prodaju PIK-a i ponuditi 94 posto kombinata te pozvati Moralića da se vrati za stol već u ponedjeljak’’, rekao je Željko Jurić, tajnik Nezavisnog sindikata radnika, službenika i namještenika Kutjeva. Njegove riječi ponovio je i ministar Jurčić, koji je dobio političke ovlasti da razriješi pitanje Kutjeva.
Radnike je ogorčilo što je Fond za privatizaciju promijenio uvjete prodaje Kutjeva, u trenutku kad je Enver Moralić dao ozbiljnu ponudu od 60 milijuna kuna za 94 posto dionica, još toliko za otplatu dugova te još 130 milijuna za dokapitalizaciju. Naime, potpredsjednik Vlade Slavko Linić je, prema riječima Vinka Jušića, predsjednika Nezavisnog sindikata Kutjeva, na sjednici Upravnog odbora Fonda za privatizaciju iznio dokumente po kojima Petar Turković, kao nasljednik bivših vlasnika, polaže prava na Kutjevo. Fond je tada odlučio za njega rezervirati 18 posto dionica i na prodaju ponuditi samo 76 posto dionica. Moralić se na to povukao.
Sudski spor s Turkovićem još traje, a o dogovoru ovisi hoće li se eventualnom nasljedniku dati dionice ili ga isplatiti. Tripartitno povjerenstvo Ministarstva poljoprivrede, sindikata i Fonda za privatizaciju sljedeći će tjedan razgovarati o restrukturiranju i privatizaciji PIK-ova, pa i o Kutjevu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika