23.04.2007. / 17:41

Autor: Milan Pavlinović

DVA KONCERTA

Howe Gelb i The Melvins u Zagrebu

U utorak 24. travnja u organizaciji Studentskog centra održat će se dva odlična koncerta. U 20 sati u Teatru &TD drugi put će gostovati američki kantautor i otac amerikane Howe Gelb koji, za razliku od prošlog samostalnog nastupa, ovoga puta dolazi s pratećim bendom i kanadskim gospel zborom Voices Of Praise. Upravo je u toj kombinaciji snimio i svoj zadnji, vrlo hvaljeni, album "Sno Angel Like You".

Nakon završetka tog koncerta u dvorani Pauk u 22 sati prvi put u Zagrebu će nastupiti jedan od najznačajnijih grunge-stoner-rock bendova The Melvins, čijem će nastupu prethoditi i nastup još dva benda koji uključuju njihove članove, Big Business i Porn (The Men Of).

The Melvins su bili jedni od glavnih inicijatora nastanka grungea jer svojim su pionirskim spojem post-punk zvuka i Black Sabbath gitara u drugoj polovici osamdesetih povukli nezaustavljivu erupciju koja je seattlesku scenu lansirala u vrh svjetske glazbene scene, a grupama poput Nirvane ili Pearl Jam omogućila da zasjednu na vrhove top ljestvica širom svijeta. Upravo se Nirvana svojim velikim uzorima trudila na sve moguće načine odužiti za to što su ih inspirirali (legenda kaže i da je gitarist i pjevač Melvinsa Buzz Osborne naučio Kurta Cobaina svirati gitaru), pa su ih tako poveli kao support na svoju posljednju svjetsku turneju, a Cobain im je 1993. omogućio da konačno potpišu za veliku etiketu. Svi oni koji su svjedočili njihovom razornom nastupu na lanjskom predbožićnom ATP festivalu u Engleskoj, čiji je kurator bio Sonic Youth gitarist Thurston Moore, kažu da je nova postava Melvinsa s dva seta bubnjeva nevjerojatna i da je upravo njihov nastup bio jedan od vrhunaca festivala.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika