23.04.2007. / 18:10

Autor: Ana Kirin

SLOVENIJA

Slovenski policajci prijete štrajkom

Jednosatnim bijelim štrajkom kojeg će 7. svibnja izvesti na slovensko-madžarskom graničnom prijelazu Dolga vas slovenski policajci žele pokazati nezadovoljstvo platnim razredom u koji ih je stavila vlada rješenjem o plaćama državnih službenika. Taj je bijeli štrajk u ponedjeljak 23. travnja najavio Slovenski policijski sindikat.

Predsjednik tog sindikata Branko Prah izjavio je na konferenciji za novinare u Celju nakon sastanka izvršnog odbora policijskog sindikata da će policija između 8 i 9 sati ujutro 7. svibnja na graničnom prijelazu Dolga Vas, koji dnevno prijeđe preko četiri tisuće teretnih vozila, dosljedno pregledavati sva teretna vozila, što će izazvati duže zastoje.

Prah je dodao da će sindikat eskalirati štrajk sve dok vlada policijske djelatnike ne svrsta u 22. platni razred, čime bi policajci dobili dodatnih 60 eura u bruto iznosu u odnosu na sadašnje plaće. Sada su sistemskim rješenjem u platnom razredu izjednačeni sa zatvorskim čuvarima, vatrogascima i carinicima, što ne drže primjerenim.

"Ovaj štrajk je samo početak, razmišljamo i o tome da u turističkoj sezoni temeljito pregledavamo i osobna vozila", zaprijetio je vladi u ime sindikata Branko Prah. U Slovenskom policijskom sindikatu inače se nalazi većina od 10.000 zaposlenih policijskih djelatnika.

Komentirajući najavu policijskog sindikata, slovenski ministar za javnu upravu Gregor Virant izjavio je da je štrajk neutemeljen i da je postojeće rješenje već duže vremena na snazi. "Štrajk nije usmjeren samo protiv vlade nego i protiv ostalih zaposlenih u javnom sektoru", rekao je Virant.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika