23.04.2007. / 19:00

Autor: Martina Zeković

BRANITELJI

Branitelj odustao od samoubojstva nakon razgovora s ministricom Kosor

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdalo je u ponedjeljak, 23. travnja priopćenje u kojem se navodi da je hrvatski branitelj Milan Kokić odustao od prijetnja samoubojstvom nakon telefonskog razgovora s potpredsjednicom Vlade i ministricom Jadrankom Kosor. Navodno je on i osobno istaknuo u razgovoru s ministricom kako nema nikakvih prigovora na rad Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, nego je poglavito želio upozoriti na neriješen postupak za ostvarivanje mirovine koji vodi pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, za što je pokrenuo i upravni spor. Jedan od razloga prijetnje samoubojstvom bile su i novčane teškoće s kojima je suočava u zadnje vrijeme.

Potpredsjednica Kosor obećala je pomoć Kokiću u okviru zakonskih mogućnosti, a osobno je obvezala i djelatnike Centra za psihosocijalnu pomoć Zadarske županije, koji djeluje pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, da prouče njegov slučaj te izvide sve zakonske mogućnosti pomoći. Kokić je na to odustao odustao od prijetnja samoubojstvom.

U priopćenju Ministarstva navodi se da razlozi zbog kojih je Milan Kokić prijetio samoubojstvom ni u jednom dijelu nisu povezani s njegovim navodnim nezadovoljstvom zbog neriješena braniteljskog statusa jer ima utvrđen status hrvatskog branitelja, a od 2004. i status hrvatskoga ratnog vojnog invalida. U tom smislu nema nikakvih zapreka za ostvarivanje prava po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika