24.04.2007. / 10:33

Autor: Nacionalova redakcija

EURO 2012.

HNS traži odštetu od Uefe

Predsjednik Uefe je na ''odštetu'' pristao, ponudivši Markoviću domaćinstvo Kongresa Uefe u siječnju iduće godine, koji bi se trebao održati u Zagrebu ili Dubrovniku

Nakon što prošlog tjedna Hrvatska nije izabrana kao domaćin Eura 2012. godine Vlatko Marković se u ponedjeljak, 23. travnja, u Nyonu sastao sa predsjednikom Uefe Michaelom Platijiem. Na tom sastanku je šef Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković od Platijia zatražio moralnu, ali i materijalnu ''odštetu'', za blamažu koju je Hrvatska primila prilikom izbora domaćina Europskog prvenstva 2012. godine. Predsjednik Uefe je na ''odštetu'' pristao, ponudivši Markoviću domaćinstvo Kongresa Uefe u siječnju iduće godine, koji bi se trebao održati u Zagrebu ili Dubrovniku. No, Marković traži i financijsku satisfakciju i to ne iznos koji je bio potrošen na kompaniju za Euro 2012.godine, koji je iznosio 2,000.000 eura, već iznos od 3,500.000 eura.

''Zapostavili smo neke projekte na radu s mladima, trošili smo novac na kampanju. Računamo na ''povrat poreza'' od 3,500.000 eura!'', kazao je Marković.

Pokušavši primiriti hrvatsko-mađarsku delegaciju, Platini je predložio Kongres Uefe u Zagrebu idućeg siječnja, što ćemo prihvatiti, dodao je Marković.

Krajem ovoga tjedna najavljen je sastanak Izvršnog odbora na kojemu bi Marković trebao imati podršku većine članova.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika