24.04.2007. / 15:14

Autor: Nacionalova redakcija

ZAGREB

Vlada i Grad potpisali ugovor o izgradnji Arene

Vlada i Grad Zagreb, usuglašeno je na sastanku, sufinancirat će najam Arene Zagreb koja će biti izgrađena po modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima

Izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba na današnjem su sastanku u Banskim dvorima nakon stručne analize prihvatila obvezujuću javnu ponudu za izgradnju velike sportske dvorane Arena Zagreb, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću .

Vlada i Grad Zagreb, usuglašeno je na sastanku, sufinancirat će najam Arene Zagreb koja će biti izgrađena po modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima.

Godišnji najam dvorane iznosit će 7,5 milijuna eura, a u tu cijenu je uključen i hladni pogon, navodi se u priopćenju.

Izaslanstva Vlade i Grada, koja su predvodili premijer Ivo Sanader i gradonačelnik Milan Bandić, dogovorila su i zajedničko financiranje radova na završetku Muzeja suvremene umjetnosti u jednakim iznosima, a koji će biti otvoren već ove jeseni.

Vlada će s 30 milijuna kuna sufinancirati i uređenje prostora bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u koje će biti preseljene četiri zagrebačke srednje škole koje danas nemaju primjerene prostore za rad, a Vlada će iz proračuna pokriti i dio troškova održavanja svjetskog prvenstva u stolnom tenisu koje će se održati u Zagrebu s 2,5 milijuna kuna.

Također je dogovoreno osnivanje zajedničke tvrtke u koju će biti spojeni Pučko otvoreno učilište i Centar za kulturu, stoji na kraju priopćenja Vlade.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika