25.04.2007. / 09:57

Autor: Nina Tomljanović

BAGDAD

Ubijen važan čelnik Al Qaide

Prema riječima američke vojske, ubijeni sumnjivac bio je pomoćnik Abou Moussaba al-Zarqawija, nekadašnjeg čelnika Al Qaide u Iraku, ubijena u lipnju u američkom napadu

U srijedu, 25. travnja američke snage u Iraku objavile su da su ubile važnog čelnika Al Qaide u Iraku.

Osumnjičenik ubijen na sjeverozapadu Bagdada 20. travnja identificiran je kao Muhammad Abdoullah Abbas al-Issawi, također poznat pod imenima Abou Akram i Abou Abd al-Sattar, "emir sigurnosti" Al Qaide u pokrajini Al Anbar, istaknula je američka vojska u priopćenju.

"Snage koalicije provele su operacije usmjerene na pomoćnika važnog čelnika Al Qaide u Iraku", objasnila je američka vojska.

"Tijekom operacije teroristi su napali snage na zemlji uz pomoć lakog naoružanja. Snage koalicije upotrijebile su sredstva prikladna za legitimnu obranu i napala naoružane osobe. Dvije su ubijene a jedna je uhićena", prema istom izvoru.

Prema riječima američke vojske, ubijeni sumnjivac bio je pomoćnik Abou Moussaba al-Zarqawija, nekadašnjeg čelnika Al Qaide u Iraku, ubijena u lipnju u američkom napadu.

Vezane vijesti

Al-Kaida ostaje stvarna prijetnja za SAD

Al-Kaida ostaje stvarna prijetnja za SAD

Unatoč smrti Osame bin Ladena Al Kaida i dalje ostaje stvarna prijetnja za Sjedinjene Države, rekao je u srijedu američki ministar obrane Leon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika