25.04.2007. / 09:59

Autor: Ana Kirin

KUBA

Raul Castro s iranskim ministrom vanjskih poslova dogovorio učvršćenje veza

Brat Fidela Castra, Raul, koji zbog njegove bolesti privremeno obnaša dužnost kubanskog predsjednika primio je šefa iranske diplomacije Manouchera Motakija, objavio je u utorak 24. travnja službeni kubanski dnevni list Granma. Raul Castro i Manoucher Motaki dogovorili su "učvršćenje" političkih i gospodarskih veza između Irana i Kube, inače saveznica na nuklearnom polju.

Razgovarali su također o "međunarodnim problemima od zajedničkog interesa" i o "razvoju bilateralnih veza te se dogovorili da će i dalje učvršćivati gospodarske veze i suradnju kako bi političke veze podigli na višu razinu", objavio je list.

Iranski ministar vanjskih poslova sastao se i sa svojim kubanskim kolegom Felipeom Perezom Roqueom, koji je tom prilikom isticao "solidarnost" Kube s Iranom u svezi s nuklearnim pitanjem pred "pritiscima i ucjenama" međunarodne zajednice.

Raul Castro i Manoucher Motaki dogovorili su se i da će "učvrstiti ulogu" pokreta nesvrstanih kojim trenutačno predsjeda Kuba.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika