25.04.2007. / 15:36

Autor: Stjepan Marković

HRT

Vijeće razriješilo dužnosti Tanju Šimić i postavilo Željka Velu

Prije desetak dana Programsko vijeće je zatražilo od Ravnateljstva da utvrdi je li Tanje Šimić odgovorna za skandal koji se dogodio zbog sudjelovanja u emisiji Piramida Rade Leskovca, predsjednika Partije podunavskih Srba

Programsko vijeće HRT-a je na sjednici koja se održala u srijedu 25. travnja prihvatilo je zahtjev i razriješilo je dužnosti Tanju Šimić, direktoricu programa. Tanja Šimić je travnja podnijela Ravnateljstvu zahtjev razrješenjem što je ono i prihvatilo u utorak 24. travnja.

U zahtjevu za razrješenjem navela je da se u posljednjih godinu dana njezino stajalište o pojmu i funkciji televizije, kao i o kompetencijama Vijeća HRT-a, sve više razlikuju od stajališta Vijeća. "Kako njegov većinski dio sve glasnije i jasnije iskazuje svoje nepovjerenje prema mome radu, ne vidim više mogućnosti da do kraja mandata radim kao direktorica programa u skladu s postignutim profesionalnim standardima".

Prije desetak dana Programsko vijeće je zatražilo od Ravnateljstva da utvrdi je li Tanja Šimić odgovorna za skandal koji se dogodio zbog sudjelovanja u emisiji Piramida Rade Leskovca, predsjednika Partije podunavskih Srba. Vijeće je optužilo Tanju Šimić da nije vodila računa o zaštiti nacionalnih interesa, poglavito vezanih uz Domovinski rat, te najviših profesionalnih mjerila i etičkih načela.

Kao vršitelj dužnosti direktora programa imenovan je Željko Vela dok se ne izabere novi na natječaju koji je raspisan.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika