25.04.2007. / 15:51

Autor: Nacionalova redakcija

SDP

Picula objavio kandidaturu za predsjednika stranke

Upitan misli li da Glavni odbor treba stati iza kandidature samo jednog ili više kandidata, odgovorio je kako bi politički najuvjerljivije bilo da Glavni odbor, nakon prispijeća svih kandidatura i rasprave o njima, stane iza jednog kandidata, ali ne protivi se i da Odbor, utvrdi li da ima više dobrih kandidata, predloži i više kandidatura

Kandidaturu za predsjednika SDP-a objavio je na konferenciji za novinare u srijedu 25. travnja Tonino Picula. Picula koji obnaša dužnost predsjednika Glavnog odbora SDP-a druga je osoba koja je najavila da će se natjecati za tu dužnost na stranačkoj konvenciji koja će se održati 2. lipnja. Prije njega to je na sjednici Glavnog odbora učinio Zoran Milanović.

Picula je na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a kazao kako, bude li izabran za predsjednika, želi u stranci okupiti tim koji želi i može doprinijeti jačanju Hrvatske opterećene gospodarskim i drugim deficitima.

U stranci, kaže, želi provesti sustavnu konsolidaciju nakon odlaska Ivice Račana s mjesta čelnika SDP-a, te nastaviti jačati i afirmirati SDP kao matičnu stranku hrvatske socijal-demokracije.

Upitan zašto sebe vidi kao boljeg kandidata od SDP-ovaca koji jesu ili se kane kandidirati za predsjednika, Picula je rekao kako iza njega stoji bogato političko iskustvo - od početka je u stranci, predsjednik je njezina najvišeg tijela, gradonačelnik je, bio je ministar vanjskih poslova.

Raduje se, tvrdi, većem broju kandidatura, "jer to pokazuje da SDP ima najdužu klupu i najkvalitetniji kadar".

Upitan misli li da Glavni odbor treba stati iza kandidature samo jednog ili više kandidata, odgovorio je kako bi politički najuvjerljivije bilo da Glavni odbor, nakon prispijeća svih kandidatura i rasprave o njima, stane iza jednog kandidata, ali ne protivi se i da Odbor, utvrdi li da ima više dobrih kandidata, predloži i više kandidatura.

"Moguća su oba scenarija, ni jedan nije na štetu SDP-a", rekao je Picula.

Na pitanje smatra li da predsjednik stranke treba biti i njezin kandidat za premijera, odgovorio je kako ga ne bi smetalo da se te funkcije odvoje.

"Predsjednik SDP-a preuzet će odgovornost i odlučiti hoće li preuzeti puni rizik da vodi i vladu, ili da u interesu stranke i prema raspoloženju građana to treba povjeriti nekom drugom", kazao je Picula.

Najavio je da će kampanju za potporu svojoj kandidaturi obavljati preko medija, odnosno da neće opterećivati stranku i njezine napore da se što bolje pripremi za kampanju pred parlamentarne izbore i na njima pobijedi HDZ.

Želja mu je, kaže, da i ostali kandidati svojim kampanjama ne opterećuju rad stranke, kao i da se u izbornom procesu potrude da ne izazivaju nepotrebne "borbe" koje bi štetile stranci.

"Ove godine moramo odraditi jednu od najvažnijih izbornih utakmica, pa podsjećam na izjavu Ivice Račana s izborne konvencije 1996. da moramo biti najjači kada je najvažnije", istaknuo je.

Picula potrebnim drži i da se organizira sučeljavanje između svih SDP-ovih kandidata koji bi se izjašnjavali o tome kako žele riješiti goruće državne probleme.

"Postoje različita mišljenja (u SDP-u) na probleme hrvatskog društva koje nam HDZ-ova vlast svakodnevno isporučuje", rekao je Picula, najavivši da će svoju kampanju voditi pod geslom "Samo poštena vlast jamči uspješnu Hrvatsku, a ne jamstvena kartica".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika