25.04.2007. / 18:28

Autor: Nacionalova redakcija

POLJSKA

Bivša ministrica počinila samoubojstvo za vrijeme premetačine

Barbara Blida je "iznenada i neočekivano pred agenticom odnekud izvukla napunjen pištolj te njime pucala sebi u prsni koš", stoji u policijskom priopćenju

Za vrijeme policijske premetačine bivša poljska ministrica građevinarstva Barbara Blida (57) počinila je u srijedu samoubojstvo u vlastitom domu u južnom poljskom gradu Siemianowice..

Barbara Blida je agente pitala može li otići u toalet dok oni obavljaju premetačinu. Policajci su joj to dopustili, nakon čega je s njom otišla i jedna agentica, no Barbara Blida je "iznenada i neočekivano pred agenticom odnekud izvukla napunjen pištolj te njime pucala sebi u prsni koš", stoji u policijskom priopćenju što ga je objavila glasnogovornica poljske policije Magdalena Stanczyk.

Barbara Blida je bila zastupnica u parlamentu i članica postkomunističke Lijeve demokratske alijanse u razdoblju od 1989 do 2005. te je u razdoblju od 1993. do 1996. obavljala dužnost ministrice građevinarstva. Postojala je sumnja da je tijekom obnašanja političkih dužnosti Barbara Blida primala mito, zbog čega je i provedena premetačina njezina stana.

Aktualni poljski premijer Jaroslaw Kaczynski i njegova konzervativna stranka Zakon i pravda nastoje iskorijeniti korupciju i raskrinkati potencijalne mutne veze između poslovnih ljudi i političara koje su bile česte dok su na vlasti bili bivši komunisti.

Premetačina je dio istrage o korupciji koja se vodi protiv 14 osoba, među kojima je bila i Barbara Blida. Bivša je ministrica, zajedno s još 13 osoba iz regije u srijedu ujutro trebala biti privedena u policijsku postaju zbog istrage te su protiv njih pripremljene optužnice koje sadrže točke o korupciji, pranju novca i posjedovanju lažnih dokumenata.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika