26.04.2007. / 08:35

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Kongres odobrio dodatne financije za rat u Iraku i Afganistanu

Zakon kojim se odobrava 124 milijarde dolara, izglasan je s 218 glasova za i 208 protiv, uglavnom po stranačkoj podjeli doma, pri čemu su samo dva republikanska kongresnika prešla na suprotnu stranu i podržala zakon, dok je protiv njega glasovalo 13 demokrata

Predstavnički dom američkog Kongresa u srijedu navečer je s tijesnom većinom glasova prihvatio zakon kojim se odobrava dodatno financiranje ratova u Iraku i Afganistanu u ovoj godini, ali i određuje kao cilj povlačenje američkih borbenih postrojbi iz Iraka do 1. travnja iduće godine.

Zakon kojim se odobrava 124 milijarde dolara, izglasan je s 218 glasova za i 208 protiv, uglavnom po stranačkoj podjeli doma, pri čemu su samo dva republikanska kongresnika prešla na suprotnu stranu i podržala zakon, dok je protiv njega glasovalo 13 demokrata.

Senat će o zakonu glasati u četvrtak ujutro, i ako ga prihvati kao što se očekuje, ući u otvoreni sukob s predsjednikom Georgeom W. Bushom koji je u više navrata najavio da će staviti veto na bilo koji zakon o odobravanju sredstava za rat, koji sadrži raspored za povlačenje snaga iz Iraka.

Reagirajući na prihvaćenje zakona u Kongresu, glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino kazala je kako je zakon "razočaravajući pravni akt koji inzistira na datumu predaje, stavlja lisice na ruke američkim generalima i sadrži milijarde dolara izdvajanje nevezanih za rat".

"Večeras je Predstavnički dom glasao za neuspjeh u Iraku, i predsjednik će staviti veto na taj zakon", navela je Perino u priopćenju Bijele kuće.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika