26.04.2007. / 10:43

Autor: Nacionalova redakcija

SABOR

Izglasano povećanje plaće za djelatnike Sabora

Plaće za gotovo 200 državnih službenika koji radu u Saboru ili ih imenuje Sabor će se povećati za 0,5 posto po godini radnog staža. Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove u srijedu 25. travnja je aktivirao odluku Ustavnog suda od 21. ožujka ove godine po kojoj se ukida odredba uvedena još za Račanove vlade, a prihvaćena i za Sanederove vlasti, da se za državnim dužnosnicima neće isplaćivati dodatak na minuli rad.

Prilikom glasanja prijedlog su podržali zastupnici HDZ-a dok su protiv bili SDP-ovci koji su ustvrdili da se odluku Ustavnog suda ne mora tako brzo provesti. Odluka Sabora ne vrijedi za ostale dužnosnike jer o tome odlučuje Vlada. "Ne možemo odbiti odluku Ustavnog suda, to bi bio smak pravnog sustava", izjavio je Ivan Jarnjak, glavni tajnik HDZ-a. On je upozorio Odbor mora donijeti nova rješenja o plaćama, a da je na svakom osobno kako će to pravo iskoristiti.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika