26.04.2007. / 11:42

Autor: Nacionalova redakcija

VATIKAN

Papa primio delegaciju u kojoj je Bozanić

Papa Benedikt XVI. primit će u četvrtak u audijenciju zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića koji je dio Predsjedništva Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), uz Bozanića audijenciji će prisustvovati predsjednik CCEE budimpeštanski nadbiskup kardinal Peter Erdoe i potpredsjednici Bozanić te nadbiskup Bordeauxa kardinal Jean-Pierre Ricard.

Kako je izvijestio Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije, Predsjedništvo CCEE-a od 24. do 26. travnja imalo je nekoliko susreta u raznim dikasterijima Rimske kurije, počevši od Državnog tajništva Svete Stolice gdje ih je primio državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Članovi Predsjedništva CCEE-a pohodili su također kongregacije za biskupe, za kler i katolički odgoj gdje su razgovarali s kardinalima prefektima te papinska vijeća za jedinstvo kršćana, za laike i Iustitiu et pax. U tim susretima bilo je govora o europskim temama kako iz crkvenog tako i društvenog života, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika