26.04.2007. / 14:40

Autor: Ana Kirin

TOP STIPENDIJA 2007.

Top stipendija od sada dostupna i studentima veleučilišta

Na zagrebačkom veleučilištu Vern, visokoj školi za ekonomiju poduzetništva, u četvrtak 26. travnja predstavljena je akcija Top stipendija za top studente. Velika novost i ujedno razlog zbog kojega je Top stipendija predstavljena na Vernu je to da se od ove godine za nju mogu prijavljivati i studenti visokih škola i veleučilišta, za razliku od proteklih pet godina kada je bila dostupna samo studentima sveučilišta.

U predstavljanju Top stipendije na Vernu sudjelovali su Nina Šmigmator, voditeljica cijelog projekta, Ljiljana Pinter, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu, dekan veleučilišta Vern doc. dr. sc. Mijo Vrhovski, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Krešimir Rašan, Iva Biondić, izvršna direktorica NCL Media Grupe te Zoran Klarić, predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

Dekan Verna Mijo Vrhovski tom je prilikom podsjetio na misao zagrebačkog pjesnika Enesa Kiševića koji je napisao da je naše samo ono što drugima damo. "Veliki ljudi koz povijest velikima su postali upravo dajući sebe i pomažući drugima", rekao je Vrhovski i dodao: "U tom smislu nema veće i plemenitije geste od pomaganja mladim ljudima na kojima će u budućnosti počivati naše društvo".

Kao najveće dosadašnje uspjehe akcije Top stipendija za top studente izvršna direktorica NCL Media Grupe Iva Biondić istaknula je činjenicu da je to najveća stipendija u Hrvatskoj, čak deset puta veća od druge po visini. Pored toga, podsjetila je kako je zahvaljujući upravo Top stipendiji hrvatska Vlada prošle godine ukinula oporezivanje novca koji tvrtke daju za stipendije.

Top studenti tijekom 10 mjeseci akademske godine primaju po 4 tisuće kuna mjesečno, dakle ukupno 40 tisuća kuna godišnje. Tijekom proteklih pet godina, koliko Top stipendija postoji, studentima je dodijeljeno ukupno 4,6 milijuna kuna, a godišnji stipendijski fond od prošle godine iznosi više od milijun kuna.

Prijave za Top stipendiju trebaju biti poslane najkasnije do 1. lipnja, a sve potrebne informacije mogu se pronaći u tjedniku Nacional ili na web portalu Top stipendije.

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika