26.04.2007. / 15:57

Autor: Ana Kirin

BiH

Potvrđen Thompsonov sarajevski koncert

Don Anto Jelić, predsjednik Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva u Bosni i Hercegovini koje organizira koncert Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu 10. svibnja potvrdio je u četvrtak 26. travnja da će se taj koncert održati i da je već zaključen ugovor o najmu dvorane Zetra. Dodao je kako očekuje da će na koncert doći najmanje 13 tisuća posjetitelja.

Prema Jelićevim riječima, Thompson će na sarajevski koncert dovesti još neka poznata imena hrvatske estrade s kojima se upravo pregovara.

Unatoč brojnom kritikama i negodovanju javnosti u Sarajevu i BiH, Jelić je uvjeren da će koncert biti uspješno organiziran te da će proteći bez bilo kakvih poteškoća.

Brojne bosanskohercegovačke nevladine udruge i političke stranke te Židovska zajednica BiH usprotivile su se održavanju Thompsonova koncerta u Sarajevu optužujući ga za veličanje ustaštva.

Ranije ovog mjeseca i Vlada Sarajevske županije je ocijenila kako bi Thompsonov koncert bio neprimjeren, ali nije najavila poduzimanje bilo kakvih konkretnih mjera zabrane.

Direktor Zetre Amir Ibrahimović izjavio je za "Dnevni avaz" da su dobivena jamstva da će na koncertu zakazanom za 10. svibnja na repertoaru biti isključivo Thompsonove pjesme koje se nalaze na njegovim albumima koje je objavio "Croatia records" a one, po tumačenju organizatora, ne izazivaju nacionalnu, vjersku ili bilo kakvu drugu vrstu netrpeljivosti.

Vezane vijesti

Thompson pred zidom?

Thompson pred zidom?

Porezna uprava ustanovila je da nema dokaza da je Marku Perkoviću Thompsonu novac koji je posljednje tri godine dobivao na svoj račun stigao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika