27.04.2007. / 08:27

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA

Svjetska akademija podržava ulazak u NATO

Ravnatelj Instituta za međunarodne odnose i član Odjela Akademije Mladen Staničić rekao je kako je na prošlotjednom sastanku u Zagrebu zaključeno da je NATO jamstvo sigurnosti u regiji, ali pod uvjetom da se jugoistočna Europa proglasi zonom bez nuklearnog oružja

Ulazak Hrvatske u NATO savez podržalo je Odjel za jugoistočnu Europu Svjetske akademije umjetnosti i znanosti (SEED/WAAS) pod uvjetom da se jugoistočna Europa proglasi zonom bez nuklearnog oružja, doznaje se od predsjednika akademika Ive Šlausa

Ravnatelj Instituta za međunarodne odnose i član Odjela Akademije Mladen Staničić rekao je kako je na prošlotjednom sastanku u Zagrebu zaključeno da je NATO jamstvo sigurnosti u regiji, ali pod uvjetom da se jugoistočna Europa proglasi zonom bez nuklearnog oružja.

Proglašenje zone bez oružja za masovno uništenje, ali u okviru NATO saveza, temelj je mira, sigurnosti i stabilnosti, te smanjuje i druge prijetnje, osobito terorističke, smatra Staničić.

Po njegovim riječima, uoči odlaska na ohridski sastanak predsjednika država europskog jugoistoka o zaključcima Odjela SEED/WAAS iscrpno je obaviješten i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Sudionicima ohridskog sastanka upućeno je i pismo o energetskim pitanjima u kojemu se upozorava na nedostatnu iskorištenost ekoloških, odnosno obnovljivih izvora energije te poziva na intenzivniju uporabu vjetroelektrana, solarnih kolektora i biodizela.

Svjetska akademija osnovana je 1960. na poticaj nobelovaca, odnosno svjetskih znanstvenih i humanističkih autoriteta, kakvi su primjerice bili Albert Einstein i Bertrand Russel. Odjel za jugoistočnu Europu osnovan je 2005.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika