27.04.2007. / 09:28

Autor: Martina Zeković

RATNA PODRUČJA

U Iraku poginulo više novinara nego u Vijetnamu

"Od ožujka 2003. do kraja 2006., u Iraku je poginulo najmanje 139 novinara, što je više nego u dvadeset godina rata u Vijetnamu", objavila je novinarka i profesorica novinarstva na Indiana University u SAD Sherry Ricchiardi u prvom broju novog međunarodnog znanstvenog časopisa za medije MediAnali, koji izdaje Sveučilište u Dubrovniku. "Novinari su u ratnim područjima izloženi životnoj opasnosti, pa je stoga vrlo upitna kvaliteta izvještavanja i podataka što ih novinari prikupljaju na samom terenu", rekla je Ricchiardi koja više od desetljeća i pol surađuje s hrvatskim novinarima i gostuje na hrvatskim studijima novinarstva.

Shery Ricchiardi posebno ističe problem novinara pridodanih američkim vojnim snagama u Iraku, ambedded journalists, koji uživaju osobitu zaštitu američke vojske. Ona smatra da novinari time gube izvornu novinarsku neovisnost i potrebnu profesionalnu distancu.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika