27.04.2007. / 12:45

Autor: Martina Zeković

SPLIT

Brat ministra Primorca postaje predsjednik Županijskog suda

Sudac Županijskog suda u Splitu i jedan od kandidata za predsjednika toga suda Damir Primorac dobio je jednoglasnu podršku Sudačkog vijeća. Od ukupno devet članova Vijeća, za Primorca je glasalo njih osam, dok je suzdržana ostala protukandidatkinja za mjesto predsjednika Županijskog suda Sovjetka Režić, potvrdio je za Nacional.hr Damir Primorac.

Naime, Damiru Primorcu posljednjih su se godina upućivale brojne primjedbe. Prva je da je s prosjekom ocjena 2,6 u indeksu studenta Pravnog fakulteta u Splitu primljen na splitski Općinski sud i da je presudnu ulogu u tome, upravo u eri političkih “čistki“ Ivića Pašalića i Ante Potrebice u hrvatskom pravosuđu, odigrao tadašnji predsjednik suda Ante Šarić. Međutim, ocjene mogu i ne moraju biti kriterij za uspješnu karijeru. “Ako to netko stalno potencira, nema dobre namjere. Priča o prosjeku ocjena pojavljuje se samo u vrijeme neke moje kandidature, bilo na mjesto suca Županijskog suda 2004., bilo prije pet godina na mjesto predsjednika Općinskog suda“, rekao je Primorac za Nacional.

Nakon pozitivnog mišljenja predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina i natprosječne ocjene Sudačkog vijeća, ministrica pravosuđa Ana Lovrin trebala bi do kraja sljedećeg tjedna donijeti odluku o tome hoće li Damir Primorac naslijediti čelnog čovjeka Županijskog suda u Splitu Igora Benzona, koji nakon 16 godina predsjedavanja, 4. svibnja odlazi u mirovinu.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika