27.04.2007. / 15:13

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Nevladinim udrugama u Hrvatskoj Svjetska banka donirala 35.000 USD

Svjetska banka, od 1983. godine, svojim programom malih potpora, olakšava rad udrugama na području društvenog razvoja i organizacijama civilnog društva, a od 1999. godine, otkad se s tim programom krenulo i u Hrvatskoj, odobreno je ukupno 238.000 američkih dolara za 80-ak nevladinih udruga

Potporu Svjetske banke u iznosu od 35.000 američkih dolara dobili su osam nevladinih udruga i projekata, za provedbu projekata civilnog društva i osnaživanje marginaliziranih i ugroženih društvenih skupina, priopćeno je u petak, 27. travnja iz ureda Svjetske banke u Hrvatskoj.

Novac iz Programa malih potpora dobit će Građanska organizacija razvoja Dalj (GORD) koja ima za cilj osnažiti poziciju žena u ruralnim područjima, Luč za dijalog i nenasilje za projekt "Svjesni građani snaga zajednice" i Udruga samohranih roditelja "Nada" iz Osijeka.

Adela, centar za žene dobit će potporu za projekt "Kako raditi na SOS telefonu", Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Puž", iDEMO - Institut za demokraciju za projekt "Informirana Romkinja- zaposlena Romkinja", Centar za zdravo odrastanje za kampanju "Idem i ja" kojom bi se trebala povećati svijest lokalne zajednice o osobama s posebnim potrebama te Udruga za pružanje Rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno pedagoške pomoći "Igra" za projekt "Kontakt" i pripremu edukativne brošure za mlade koji napuštaju državne institucije.

U konkurenciji od njih 98 izabrano je tih osam programa, a predložile su ih nevladine udruge iz cijele Hrvatske, po odluci povjerenstva u kojem su bili djelatnici ureda Svjetske banke u Hrvatskoj i predstavnici donatorske zajednice.

Svjetska banka, od 1983. godine, svojim programom malih potpora, olakšava rad udrugama na području društvenog razvoja i organizacijama civilnog društva, a od 1999. godine, otkad se s tim programom krenulo i u Hrvatskoj, odobreno je ukupno 238.000 američkih dolara za 80-ak nevladinih udruga.

U priopćenju stoji i da je od 1993.godine, Hrvatska od Svjetske banke dobila 1,8 milijardu američkih dolara za 32 projekta, a odobreno je i 48 darovnica u vrijednosti od 51,5 milijuna dolara.

Vezane vijesti

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

Problem Ljubljanske banke i njezinih štediša u Hrvatskoj mogao je biti riješen još 1992. godine, tvrdi Božo Dimnik, slovenski poduzetnik i lobist, te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika