27.04.2007. / 15:39

Autor: Ana Kirin

PRAVOSUĐE

Novica Petrač na slobodi

Odvjetnik Novice Petrača Ljubo Pavasović Visković izjavio je da je njegovu branjeniku uvjetno puštanje odobreno, osim zbog dobrog vladanja, i zbog odnosa prema počinjenju kaznenog djela

Kao što je i bilo najavljeno, u petak 27. travnja oko podneva iz lepoglavskog je zatvora izašao Novica Petrač, koji je bio osuđen na tri i pol godine zatvora zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Uvjetno je pušten četiri mjeseca prije isteka kazne zbog dobrog vladanja.

Odvjetnik Novice Petrača Ljubo Pavasović Visković izjavio je da je njegovu branjeniku uvjetno puštanje odobreno, osim zbog dobrog vladanja, i zbog odnosa prema počinjenju kaznenog djela.

Pavasović Visković smatra da je Petrač trebao biti pušten na slobodu i ranije, jer je praksa da se po godini zatvorske kazne odobrava raniji uvjetni otpust do dva mjeseca.

Novica Petrač će se do 1. rujna, kada mu istječe kazna od tri i pol godine, morati redovno javljati sucu. Njegov je odvjetnik napomenuo kako sud može opozvati uvjetni otpust ako osuđenik na uvjetnoj slobodi počini novo kazneno djelo.

Molbu Novice Petrača za uvjetnim puštanjem iz zatvora usvojilo je 1. ožujka Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa.

To povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, predstavnika državnog odvjetništva, suca izvršenja te dva suca Vrhovnog suda, zaključilo je kako nema zapreka za uvjetni otpust te da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za takvu odluku.

Prema neslužbenim informacijama, u prilog takvoj odluci išla je i činjenica da je Novica Petrač od početka izdržavanja kazne bio radno angažiran, sudjelovao je u sportskim aktivnostima u kaznionici, nije bio konfliktan, a i izražavao je "visok stupanj krivnje u odnosu na djelo koje je počinio".

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika