27.04.2007. / 17:43

Autor: Nacionalova redakcija

FESTIVAL INDIJSKE KULTURE

Put do Indije preko SC-a

U MM Centru Studentskog centra u Zagrebu, od 2. do 5. svibnja održat će se Festival indijske kulture pod nazivom "Put do Indije". Organizatori festivala su studenti Katedre za indologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ulaz je besplatan na sve sadržaje.

Štefica Bartolin, studentica indologije i jedna od organizatora, kaže: "Pozivam sve da dođu u MM Centar i nauče nešto. Mi kao organizatori želimo prikazati bogatstvo indijske kulture. Studenti i stručnjaci održat će predavanja o svim aspektima indijske kulture, a organizirali smo i zabavni program u kojem je posebno zanimljiv osječki etno-rock bend Tattva koji izvodi pjesme na engleskom, hindskom, bengalskom i sanskrtu. U organizaciji festivala indijske kulture studentima Indologije pomoglo je Veleposlanstvo Republike Indije koje je omogućilo nabavu filmova, Udruga za promicanje vedske kulturne baštine Lotos i Studentski centar".

Program festivala sastoji se od dva dijela; 2. i 3. svibnja, nakon 18 sati, održat će se uvodni program s kratkim tečajem jednog od indijskih pisama i indijskim igranim filmovima, a glavni program odvija se 4. i 5. svibnja i obuhvaćat će nekoliko dokumentarnih filmova, predavanja o budizmu i indijskoj mitologiji, modnu reviju sarija, čitanje poezije, kazališnu predstavu "Pokora" studenata indologije i koncert etno-rock benda Tattva. Za vrijeme festivala u predvorju MM Centra bit će postavljeno nekoliko izložbi; izložba tradicionalnih instrumenata indijske glazbe, izložba indijskih manufakturnih predmeta i izložba fotografija o Indiji studenata indologije i njihovih prijatelja.

Program festivala može se pronaći na stranici www.putdoindije.net





Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika