27.04.2007. / 19:35

Autor: Nacionalova redakcija

VELEBIT

U alpinističkoj nesreći dvoje teže ozlijeđenih

Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila je da se u kanjonu Velike Paklenice na Velebitu u petak 27. travnja oko 9 sati ujutro dogodila alpinistička nesreća, u kojoj je teže ozlijeđeno dvoje alpinista.

Dvoje alpinista, 33-godišni Frank L. i 38-godišnja Lili M. penjali su se po sjeverozapadnoj stijeni Ćuka visine 599 metara, kada se odlomio veliki kameni blok, te su pali 15 metara i zadobili teže ozljede.

Gorska služba spasavnja već je za desetak minuta došla do ozlijeđenih, pružila im prvu pomoć te započela sa spašavanjem.

Frank L. izvučen je iz stijene i spušten do dna kanjona u 10,30 sati, a nakon sat vremena i teže ozlijeđena Lili M. Oboje su potom helikopterom prevezeni u bolnicu u Splitu i sada su izvan životne opasnosti.

Hrvatska gorska služba spašavanja napomenula je kako se ovog vikenda u kanjonu Paklenice očekuje nekoliko tisuća alpinista iz cijele Europe budući da je Paklenica omiljeno europsko penjalište, a u nedjelju se ovdje organizira i tradicionalno natjecanje Big Wall, u brzom penjanju velikih stijena.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika