28.04.2007. / 15:41

Autor: Ante Pavić

OSIJEK

Osječkim sucima prijete bombom ako ne puste Glavaša

"Ako ne pustiš iz pritvora Branimira Glavaša ti i tvoje sudije letjet ćete u zrak", jedina je rečenica u pismu koje je odmah predano policiji

Anonimno pismo u kojem se prijeti terorističkim činom ako se Branimira Glavaša ne pusti iz pritvora ovog je tjedna stiglo na adresu Ninoslava Ljubojevića, predsjednika osječkog Županijskog suda, potvrdio je u subotu glasnogovornik tog suda Miroslav Rožac. "Ako ne pustiš iz pritvora Branimira Glavaša ti i tvoje sudije letjet ćete u zrak", jedina je rečenica u pismu koje je odmah predano policiji. Glasnogovornik Rožac rekao je kako predsjednik suda Ljubojević nije zatražio dodatnu zaštitu zgrade Županijskog suda niti sudaca.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje odmah je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je Krešimir Bubalo, predsjednik stranke i predsjednik i osječko-baranjski župan istaknuo kako stranka najoštrije osuđuje anonimnu prijetnju te je od načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Vladimira Fabera zatražio hitnu istragu. Bubalo je ocijenio kako je prijetnja zlonamjerna te "posebno opasna i ciljana da se vrši pritisak na Sud, jer se zna da je jučer Vrhovni sud RH vratio Izvanraspravnom vijeću osječkoga Županijskog suda na ponovno odlučivanje odluku o produljenju pritvora za šest osumnjičenika i određivanju pritvora za Branimira Glavaša".

Branimir Glavaš se u osječkom zatvoru nalazi od 17. travnja, na temelju odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Osijeku, a na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, koje je 16. travnja podiglo optužnicu protiv Glavaša i ostalih šest okrivljenika u tzv. slučaju "selotejp".

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika