30.04.2007. / 08:30

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

U Knjizi žalosti Račan najčešće opisan kao jednostavan i pošten

Račanovom pogrebu prisustvovat će samo obitelj i najbliži prijatelji što je i bila njegova želja, objavio je SDP i zamolio građane da je poštuju. Članovi Račanove stranke zamolili su građane da umjesto da novac potroše na kupnju cvijeća taj novac uplate u Zakladu "Ana Rukavina".

Riječi koje su se najčešće spominjale u Knjizi žalosti za Ivicu Račana, u koju su više od 500 građana upisali svoje posljednje pozdrave preminulome bivšem hrvatskom premijeru i donedavnom predsjedniku SDP-a, bile su: pošten, jednostavan, skroman, normalan, častan, tolerantnost, hvala ti, izvijestili su iz SDP-a.

U Stranku je tijekom dana pristiglo više stotina telegrama, faksova i e-mailova s izrazima sućuti. Najbolje ih, kažu u SDP-u, objedinjavaju riječi iz izraza sućuti bivšeg njemačkog saveznog kancelara Gerharda Schroedera: "Ivica Račan je bio veliki demokrat i uvjereni Europejac. On je Hrvatsku poveo na put prema Europi. Njegova je smrt veliki gubitak za Hrvatsku, ali i za čitavu Europu. Nedostajat će mi."

Knjiga žalosti bit će otvorena u utorak i srijedu od 8 do 20 sati u središnjici SDP-a u Zagrebu te u sjedištima svih županijskih i gradskih organizacija SDP-a.

U srijedu, na dan komemoracije, Knjige žalosti bit će otvorene do 10 sati.

Prema odluci vodstva SDP-a, proslave Praznika rada u organizaciji Stranke neće se otkazivati, nego obilježavati bez glazbenog dijela programa, priopćeno je iz SDP-ovog Ureda za odnose s javnošću.

Račanovom pogrebu prisustvovat će samo obitelj i najbliži prijatelji što je i bila njegova želja, objavio je SDP i zamolio građane da poštuju Račanovu želju. Članovi Račanove stranke zamolili su građane da umjesto da novac potroše na kupnju cvijeća taj novac uplate u Zakladu "Ana Rukavina".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika