30.04.2007. / 12:38

Autor: Stjepan Marković

NEDJELJOM U 2

VIDEO: Objavljen cijeli intervju s Krunoslavom Fehirom

Fehir je u intervjuu izjavio da su se u dvorišnu garažu osječkog sekretarijata za obranu dovodili civili srpske nacionalnosti gdje su ih mučili i ubijali

U HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, Aleksandra Stankovića, prikazana je cijela snimka njegovog intervjua s Krunoslavom Fehirom, glavnim svjedokom u slučaju protiv Branimira Glavaša. Fehir je u intervjuu izjavio da su se u dvorišnu garažu osječkog sekretarijata za obranu dovodili civili srpske nacionalnosti gdje su ih mučili i ubijali. Fehir je izjavio da je Glavaš znao za sve što se događa u garaži te da je osobnonaredio da se puca u civile. U intervjuu je rekao da civili nisu bili uhvaćeni na fronti ili zbog neprijateljskog djelovanja nego su odvođeni iz svojih domova. Glavaša je nekoliko puta naveo kao jedinog nalogodavca koji je odlučivao koga će se uhapsiti i ubiti. U intervjuu Fehir izgleda svjestan stvari koje izgovara, te na kraju izražava žaljenje zločina koje je počinio.

U emisiji je gostovao Zlatko Kramrić, ratni gradonačelnik Osijeka, koji je potvrdio Stankoviću da postoji razlika između iskaza koje je dao pred istražnim sudcem i policijskoj izvještaja. Kao razlog on navodi činjenicu da policijsko izvješće nikada nije autorizirao te da je vjerojatno došlo do pogreške policajaca.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku će u ponedjeljak 30. travnja donijeti novu odluku o produljenju i određivanju pritvora za Branimira Glavaša i šest suoptuženih u "slučaju selotejp".

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika