01.05.2007. / 09:24

Autor: Nacionalova redakcija

KUBA

Castro pozvao na energetsku revoluciju

"Američko carstvo je svijetu zadalo zadatak da proizvede biogoriva kako bi oslobodile Sjedinjenje Države, najvećeg svjetskog potrošača energije od svake vanjske ovisnosti o ugljikovodicima", piše kubanski predsjednik koji članak završava sa željom da "prvi svibnja radnicima i narodima svijeta bude dan za razmišljanje o tim temama"

Predsjednik Fidel Castro objavio je svoj četvrti članak uoči 1. svibnja, u kojem traži "energetsku revoluciju", ali nije kazao hoće li se pojaviti u javnosti za svečanost 1. svibnja.

Pod naslovom "Energetska revolucija se nameće", kubanski predsjednik razrađuje teme iz svoja dva prethodna članka u kojima se protivi proizvodnji "zelenih" goriva od kukuruza ili soje i naglašava da ne prebacuje krivnju na brazilskog predsjednika Lulu ni na Brazilce što su se dogovorili s američkim predsjednikom George W. Bushom o razvoju alternativnih goriva.

"Američko carstvo je svijetu zadalo zadatak da proizvede biogoriva kako bi oslobodile Sjedinjenje Države, najvećeg svjetskog potrošača energije od svake vanjske ovisnosti o ugljikovodicima", piše kubanski predsjednik koji članak završava sa željom da "prvi svibnja radnicima i narodima svijeta bude dan za razmišljanje o tim temama".

Fidel Castro ni riječju nije spomenuo svoje zdravstveno stanje, niti moguće pojavljivanje na tradicionalnoj paradi koja se u povodu 1. svibnja u utorak prijepodne održava na Trgu Revolucije u Havani.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika