01.05.2007. / 12:54

Autor: Nina Tomljanović

JERUZALEM

Nakon istrage o libanonskom ratu, ministar vlade dao ostavku

Vladina istraga je u ponedjeljak optužila Olmerta i njegovu vladu da su loše prosuđivali kad su izdavali naredbe i vodili prošlogodišnji rat u Libanonu

Nakon objavljivanja nepovoljnoga izvještaja o lanjskome izraelsko-libanonskome ratu, te nakon što je jedan član izraelske vlade dao ostavku, u utorak, 1. svibnja, nastala je prva pukotina u vladi .

Najavivši ostavku, ministar bez lisnice Eitan Cabel rekao je na konferenciji za novinare: "Ne mogu sjediti u vladi kojoj je na čelu Ehud Olmert".

Vladina istraga je u ponedjeljak optužila Olmerta i njegovu vladu da su loše prosuđivali kad su izdavali naredbe i vodili prošlogodišnji rat u Libanonu.

Eitan Cabel je odan ministru obrane Amiru Peretzu i prvi je član vlade koji je odstupio nakon toga izvještaja, a još se ne zna hoće li ga tko slijediti.

Olmert je rekao da on unatoč velikoj nepopularnosti, neće odstupiti. Iako povjerenstvo koje je vodilo istragu nije preporučilo njegovu ostavku, izvještaj ga proglašava krivim za neuspjehe u tom ratu.

Sljedeći izazov Olmerta čeka u četvrtak. Tada će protivnici i slijeva i zdesna organizirati prosvjed u Tel Avivu i tražiti njegovu ostavku.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika