02.05.2007. / 08:41

Autor: Nacionalova redakcija

SYDNEY

Australija podupire veto Busha na povlačenje iz Iraka

Američki predsjednik George W. Bush u utorak je stavio veto na prijedlog zakona o ratnom financiranju, vrijednom 124 milijarde dolara, jer on sadrži odredbe o povlačenju američkih borbenih postojbi iz Iraka do kraja ožujka 2008. godine

John Howard, australski premijer u srijedu je pružio potporu vjernom savezniku, američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu nakon veta koji je ovaj uložio na prijedlog zakona kojim se traži vojno povlačenje iz Iraka počevši od listopada.

"Ukoliko se saveznici povuku prije nego Iračani budu kadri da sami preuzmu vlast, Irak će zapasti u još veći kaos", rekao je premijer za jednu televizijsku postaju.

"Povlačenje američkih i australskih snaga ne treba teći po unaprijed utvrđenom vremenskom planu, već ovisno o stanju na terenu. Ukoliko se stanje popravi, onda se može razmišljati o tim stvarima. A ako ne, onda je to svakako prerano i ja zato podupirem ono što je predsjednik Bush kazao i učinio", dodao je Howard.

Australija, vjerna politička saveznica Georgea Busha ima u Iraku i u regiji oko 1.400 vojnika.

Američki predsjednik George W. Bush u utorak je stavio veto na prijedlog zakona o ratnom financiranju, vrijednom 124 milijarde dolara, jer on sadrži odredbe o povlačenju američkih borbenih postojbi iz Iraka do kraja ožujka 2008. godine, nazivajući zakon koji mu je na potpis uputio demokratski Kongres "receptom za kaos i konfuziju"

 

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika