02.05.2007. / 11:22

Autor: Marijana Zrinjski

NEREDI U ŠPANJOLSKOJ

Sukobi između mladeži i policije u Madridu

Dvadesetak mladih koji su sudjelovali u okršajima policija je privela u postaje, a jedan policajac zadbio prijelom ruke i prevezen u bolnicu

Drugu noć zaredom, u sukobima između više stotina mladih i redarstvenih snaga u noći na srijedu u središtu Madrida lakše je ozlijeđeno 45 osoba, javljaju sigurnosne službe. Dvadesetak mladih koji su sudjelovali u okršajima policija je privela u postaje, dok je jedan policajac zadobio prijelom ruke i prevezen je u bolnicu, javlja španjolski državni radio RNE.

Sukobi su počeli oko tri sata po noći, kada su skupine mladih među okupljenim mnoštvom u Malasani, četvrti u središtu prijestolnice glasovitoj po noćnom životu, napale policijske snage prisutne u velikom broju, gađajući ih kamenjem i predmetima. Specijalne policijske snage uzvratile su suzavcem. Vatrogasci su morali intervenirati desetak puta radi gašenja zapaljenih kanta za smeće.

U Malasani, mladi, često malodobnici, tijekom vikenda i blagdana poput primjerice 2. svibnja, na dan obljetnice ustanka Madrižana protv okupacije Napoleonove vojske, na ulicama organiziraju "botellon", zajedničke pijanke, šećući se s velikim plastičnim bocama i ispijajući sok pomiješan sa žestokim pićem. Takva su okupljanja već niz godina zabranjena u sedam od sedamnaest pokrajina u zemlji, napose u Madridu, zbog nereda koji uzrokuju.

Vezane vijesti

Više desetaka tisuća prosvjednika u Madridu

Više desetaka tisuća prosvjednika u Madridu

Pod sloganom "Ne igrajte se s obrazovanjem i zdravljem" više desetaka tisuća ljudi prosvjedovalo je u nedjelju u Madridu protiv novih mjera štednje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika