02.05.2007. / 12:40

Autor: Nacionalova redakcija

NATJEČAJ

15 kandidata za novog ravnatelja HRT-a

Zdenko Ljevak, predsjednik Programskog vijeća HRT-a rekao je da je pristiglo 15 kandidatura, ali da nije isključena mogućnost da poštom stigne još neka prijava na natječaj koji je završio 30. travnja

Na novi natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a prijavilo se 15 kandidata, a njihova imena će se saznati u ponedjeljak, 7. svibnja, kada će Programsko vijeće HRT-a otvoriti prijave.

Zdenko Ljevak, predsjednik Programskog vijeća HRT-a rekao je da je pristiglo 15 kandidatura, ali da nije isključena mogućnost da poštom stigne još neka prijava na natječaj koji je završio 30. travnja.

Prijave će Vijeće otvoriti u ponedjeljak te utvrditi koje udovoljavaju uvjetima iz natječaja, a istog dana trebalo bi odlučiti i kada će se predstavljati kandidati te birati novi ravnatelj HRT-a.

Kao i u prijašnjem neuspješnom postupku izbora, svaki kandidat će imati deset minuta za predstavljanje programa, a 20 minuta predviđeno je za pitanja članova Vijeća.

Na prošlom natječaju u ožujku bila su 22 kandidata, od kojih je 11 udovoljavalo uvjetima, no niti jedan nije dobio potrebnih osam glasova od ukupno 11 članova Vijeća. Zbog toga je raspisan novi natječaj i imenovan vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja nacionalne javne radiotelevizije Vanja Sutlić koji na toj dužnosti može ostati najduže šest mjeseci ili do izbora novog ravnatelja.

Novog lidera HRT-a Vijeće će pokušati izabrati bez Danka Bljajića kojega je Hrvatski sabor prije desetak dana razriješio članstva u Vijeću jer je, nakon neuspješnog izbora u ožujku, fizički napao kolegicu iz Vijeća Jadranku Kolarević.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika