02.05.2007. / 17:50

Autor: Martina Zeković

NESREĆA U TUNELU LEDENIK

Odgođeno suđenje Stričaku

Psihijatrijski vještaci utvrdili su da Miljenko Stričak, vozač splitske tvrtke CTK, koji je optužen za izazivanje nesreće u tunelu Ledenik, nije procesno sposoban. Iz tog razloga suđenje je odgođeno do daljnjega, a nastavak ovisi o tome kada će Stričak biti procesno sposoban. Slučaj je do sada vodio sudac Općinskog suda u Zadru Boris Radman, koji je u međuvremenu postao sudac Županijskog suda u Zadru, pa je predmet dodijeljen sucu Ivici Marinoviću.

Krajem listopada prošle godine Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je, podsjećamo, optužnicu protiv 24-godišnjeg splitskog vozača tegljača. Stričaka se u optužnici tereti za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama s neizravnom namjerom, te za krivotvorenje isprave obzirom da je na tegljač bila priključena prikolica s nepripadajućim registracijskim oznakama. Maksimalna kazna za to kazneno djelo je deset godina zatvora.

Na dan nesreće, splitski tegljač naletio je u tunelu na kolonu automobila krečući se brzinom od otprilike sto kilometara na sat. Punom brzinom udario je na osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazile dvije majke i dvoje djece. Tijekom istrage utvrđeno je da je nakon tragedije iz kabine tegljača namjerno iščupan i oštećen tahografski uređaj iz kojega je nasilno izvađen tahografski listić koji nije pronađen.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika