03.05.2007. / 08:59

Autor: Nina Tomljanović

NEW YORK

Rusija protiv nametanja odluke za Kosovo

"Sada nije vrijeme da Vijeće sigurnosti razmišlja o nametanju odluke za Kosovo", kazao je Vitalij Čurkin, ruski veleposlanik u UN-a

Vitalij Čurkin, ruski veleposlanik u UN-u ponovo je upozorio Vijeće sigurnosti da razmisli hoće li dati neovisnost Kosovu i zatražio da se počnu novi pregovori između Beograda i kosovskih Albanaca.

"Sada nije vrijeme da Vijeće sigurnosti razmišlja o nametanju odluke za Kosovo", kazao je Čurkin u srijedu novinarima u New Yorku pošto je izaslanstvo Vijeća nedavno bilo u informativnom obilasku u Beogradu i na Kosovu.

"Prijedloge nisu prihvatile obje strane, dakle moramo nastaviti s pregovorima, a njih potaknuti da nastave pregovarati", rekao je ističući da još nisu na snazi važni kriteriji koje UN zahtijeva za zaštitu prava srpske manjine na Kosovu.

Na temelju prijedloga UN-ova izaslanika Marttija Ahtisaarija, koji je za neovisnost Kosova koju bi nadziralo međunarodno povjerenstvo pod okriljem EU-a, Vijeće sigurnosti uskoro bi trebalo odlučiti o tom statusu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika