03.05.2007. / 09:42

Autor: Nina Tomljanović

SARAJEVO

Mediji o komemorativnom skupu Ivice Račana

Svi elektronski mediji u srijedu opširno su izvijestili o komemorativnom skupu na kojemu su o Račanu biranim riječima uz ostale govorili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, bivši slovenski predsjednik Milan Kučan te nekadašnji njemački kancelar Gerhard Schroeder

O posljednjem oproštaju od preminulog lidera Socijaldemokratske stranke Ivice Račana, održanom u srijedu u koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'', izvješćuju svi elektronski mediji u Bosni i Hercegovini.

Uz hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, o Račanu su i bivši slovenski predsjednik Milan Kučan, te nekadašnji njemački kancelar Gerhard Schroeder govorili biranim riječima.

"Dnevni avaz" u četvrtak posebice citira riječi predsjednika Mesića koji je istaknuo Račanovu osobnu snagu te činjenicu da je on bio nekom vrstom pokretačke snage hrvatskoga društva

List također ističe Schroederove riječi koji je Račana nazvao velikim državnikom i socijaldemokratom, istodobno velikim Hrvatom no i Europejcem.

"Oslobođenje" također navodi Mesićevu ocjenu kako je Račan bio posebni simbol demokracije u Hrvatskoj za koju je živio cijelim svojim bićem.

Ovaj dnevnik ističe posebno emotivni Kučanov istup koji je podsjetio na teške trenutke što su ih on i Račan zajedno prošli u vrijeme uoči raspada bivše zajedničke države.

Na sličnom tragu, kako prenosi "Oslobođenje", bilo je i ono što je u knjigu žalosti u povodu Račanove smrti upisao član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

On je istaknuo kako je Račan imao hrabrosti suprotstaviti se ne samo Miloševiću nego i cijeloj njegovoj strukturi a potom je u teškim uvjetima uspio očuvati SDP kao respektabilnu stranku.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika